Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ



Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Καρίμ Μπενζεμά θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε, τη Λιόν. Οι δύο παίκτες είναι τα κεντρικά πρόσωπα των αγώνων, Μίλαν - Μάντσεστερ Γ. και Λιόν - Ρεάλ Μαδρίτης με τους οποίους ανοίγει η αυλαία της φάσης των "16" του Champions League.
Eπτά χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας πρώτα ακούσει τις οδηγίες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Αγγλος σούπερ-σταρ να τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τη μεγάλη του αγάπη αφού τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται ως δανεικός, από τους Los Angeles Galaxy, στη Μίλαν.
Μίλαν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αναμετρηθούν για πέμπτη φορά στην ιστορία τους σε φάση νοκ-άουτ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ των Ιταλών καθώς μετρούν τέσσερις προκρίσεις. Η ομάδα του Λεονάρντο βρίσκεται στην 3η θέση της Serie A και αγωνιστικά δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μετά και την επιστροφή του Αλεσάντρε Πάτο, έπειτα από απουσία δύο μηνών.
Ο Βραζιλιάνος τεχνικός είναι αυτός που θα αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει στο ματς ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ο οποίος διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα με τον Τζενάρο Γκατούζο. Από την άλλη πλευρά ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και οι παίκτες του θέλουν να ξορκίσουν αυτή την κατάρα κόντρα στους "ροσονέρι" κάνοντας το πρώτο βήμα από τον αγώνα στο Μιλάνο. Οι τραυματίες, Νεμάνια Βίντιτς και Ράιαν Γκιγκς θα απουσιάσουν από το ματς.
Οι πιθανές συνθέσεις:
Μίλαν: Ντίντα, Μπονέρα, Αντονίνι, Τιάγκο Σίλβα, Νέστα, Πίρλο, Αμπροσίνι, Μπέκαμ, Ροναλντίνιο, Πάτο, Χούντελαρ
Μάντσεστερ Γ.: Φαν ντερ Σαρ, Μπράουν, Εβρά, Φέρντιναντ, Εβανς, Σκόουλς, Φλέτσερ, Κάρικ, Παρκ, Νάνι, Ρούνεϊ.

Λιόν - Ρεάλ Μαδρίτης
Η Λιόν αποτελεί τον κακό δαίμονα της Ρεάλ Μαδρίτης αφού σε τέσσερις συνολικά μεταξύ τους αναμετρήσεις μετρά δύο νίκες (στο Ζερλάν) και δύο ισοπαλίες (στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου). Η φετινή σεζόν δεν είναι και η καλύτερη δυνατή για τους Γάλλους, αλλά αποτελούν πάντοτε μία υπολογίσιμη αντίπαλο, ειδικά μέσα στο γήπεδό της.
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει θέσει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την τρέχουσα περίοδο την επιστροφή της στην κορυφή της Ευρώπης, έπειτα από 5 διαδοχικούς αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο των νοκ-άουτ αγώνων. Και το κίνητρο γίνεται ακόμη ισχυρότερο εάν αναλογιστούμε ότι ο τελικός του φετινού Champions League διεξάγεται στη Μαδρίτη.
Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι αναμφίβολα το πρόσωπο της αποψινής αναμέτρησης, αφού επιστρέφει στο Ζερλάν για πρώτη φορά ως αντίπαλος, λίγους μήνες μετά τη μετεγγραφή του στη βασίλισσα της Ευρώπης.
Οι πιθανές συνθέσεις:
Λιόν: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Μπουμσόνγκ, Λόβρεν, Γκοναλόν, Μακούν, Σέλστρεμ, Ντελγκάδο, Λόπεζ, Γκομίς
Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Αλόνσο, Γκρανέρο, Ντιαρά, Ρονάλντο, Χιγκουαίν, Κακά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου