Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ AEK365.GR



Ο Παντελής Καφές υποσχέθηκε στους οπαδούς της ΑΕΚ ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν μέσω των πλέι-οφ το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ!

Δύο σερί νίκες για δεύτερη φορά φέτος, καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα μέσα στο 2010. Ξεκίνησε η αντεπίθεση της ΑΕΚ;

«Είναι αλήθεια ότι στον δεύτερο γύρο και με την έλευση του 2010, δείχνουμε διαφορετική εικόνα. Βεβαίως, θα μπορούσαμε να πάμε ακόμα καλύτερα αν κερδίζαμε τον Ατρόμητο και τον Ηρακλή. Πάμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι»

Τι άλλαξε στην ομάδα και είδαμε καλύτερη εικόνα στα τελευταία ματς;

«Βελτιώθηκε πολύ το κλίμα, αλλάξαμε την εικόνα μας στο γήπεδο και ήρθαν και τα αποτελέσματα. Από εδώ και πέρα, έχουμε οκτώ παιχνίδια μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στα πλέι οφ. Τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα έφεραν μία αναστάτωση και ανασφάλεια στους παίκτες. Δεν υπήρχε συγκέντρωση στα παιχνίδια. Αυτό σε μεγάλο βαθμό άλλαξε πλέον και παίρνουμε τα αποτελέσματα που πρέπει τώρα πια»

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό ήρθε ισοπαλία. Η ΑΕΚ στα πλέι οφ μπορεί να πάρει το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στα προγνωστικά;

«Τα πλέι οφ είναι μια διοργάνωση που μας έχει δείξει ότι δεν έχει φαβορί. Την πρώτη χρονιά ήμασταν εμείς, την δεύτερη ο ΠΑΟΚ και κανείς δεν πήρε τελικά το εισιτήριο. Φέτος και οι τέσσερις ομάδες θα είναι πολύ δυνατές. Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε αυτό το εισιτήριο. Αυτά τα πλέι οφ είναι η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ και θα κάνουμε τα πάντα για να μην την αφήσουμε»

Διακρίνεις πρόβλημα στην νοοτροπία και την ψυχολογία, όταν με μικρότερες ομάδες η ΑΕΚ γυρίζει πίσω για να κρατήσει το σκορ;

«Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα. Χάσαμε πολλά ματς και ενστικτωδώς όταν προηγείσαι έχεις στο νου σου περισσότερο να το κρατήσεις μέχρι το τέλος. Υπάρχει πίεση, υπάρχει άγχος και κάνουμε τα πάντα για να κερδίζουμε τα παιχνίδια»

Με μια πιο ψύχραιμη ματιά, τι έγινε φέτος και η ΑΕΚ έμεινε εκτός στόχων τόσο νωρίς;

«Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Όχι κάτι συγκεκριμένο. Χάσαμε και τα δύο εντός έδρας ντέρμπι και μείναμε πολύ πίσω νωρίς. Αναμενόμενα ήρθε η πίεση και η γκρίνια και ακολούθησαν και τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Όλα αυτά μας αποσυντόνισαν και δεν είχαμε συγκέντρωση. Και το είδαμε και στο Κύπελλο με τον Θρασύβουλο»

Τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα σας επηρέασαν σε τόσο μεγάλο βαθμό; «Δεν θέλω να ψάχνω δικαιολογίες για την κακή χρονιά. Δεν το πιστεύω αυτό. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο πρέπει και οφείλεις να τα ξεχνάς όλα»

Θεωρείς ότι αν η ΑΕΚ διοικητικά είχε μία σταθερότητα και οικονομικά δεν υπήρχαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, θα υπήρχαν οι συνθήκες για να κάνει πρωταθλητισμό ή υπάρχει και αγωνιστικό πρόβλημα;

«Είναι ένας συνδυασμός, όλα μαζί. Δεν υπήρχε ηρεμία, αλλά δεν θέλω να ψάχνω δικαιολογίες για αυτό που έγινε. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και αυτό δεν μας κάνει ως άλλοθι»

Αν σε ρωτούσε ένας οπαδός της ΑΕΚ στον δρόμο «γιατί ρε Παντελή τόσο χάλια φέτος». Τι θα απαντούσες;

«Μου συμβαίνει πολύ συχνά. Καθημερινά... Εχουν αγωνία κυρίως για το αν θα βρει τον δρόμο της η ΑΕΚ. Εχει πικραθεί πολύ ο κόσμος, αλλά συνεχίζει δίπλα μας. Είναι σημαντικό αυτό και εμείς κάνουμε τα πάντα για είναι χαρούμενος. Δηλαδή, να κερδίζουμε»

Πως πήρες την απόφαση στην Τρίπολη, να πας μπροστά στο πέταλο να ακούσεις τις αποδοκιμασίες των οπαδών;

«Όταν κερδίζεις είναι πολύ ωραίο να ακούς τις επιδοκιμασίες και την αποθέωση. Στα δύσκολα όμως; Πρέπει πάλι να ακούς τον κόσμο. Στην Τρίπολη είχε φτάσει η κατάσταση σε δύσκολο σημείο. Χάσαμε με κάτω τα χέρια... Επρεπε να γίνει αυτό και ένιωθα ότι είχα χρέος να το κάνω. Επρεπε να ακούσουμε τι είχαν να μας πουν οι οπαδοί»

Εχεις συνεργαστεί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Τώρα για τρίτη φορά. Πολλοί μιλούν για ένα διαφορετικό και ανεκτικό Μπάγεβιτς. Εσυ τι βλέπεις;

«Συνεργαστήκαμε και στις τρεις ομάδες μου. Είχαμε πολλές επιτυχίες μαζί. Το ίδιο θέλω και εύχομαι να γίνει και στην ΑΕΚ. Πέρυσι φτάσαμε κοντά στο Κύπελλο και κάθε φορά που το σκέφτομαι πικραίνομαι για αυτό που έγινε... Ο Μπάγεβιτς είναι πολύ καλός προπονητής, το έχει δείξει. Απλώς οι εποχές αλλάζουν και πρέπει να προσαρμοζόμαστε»

Πόσο έχει συμβάλει η παρουσία του Βασίλη Δημητριάδη στο κλίμα των αποδυτηρίων; «Στις δύσκολες στιγμές είναι δίπλα μας. Έχει φορέσει την φανέλα, την έχει τιμήσει και αγαπά πολύ την ομάδα. Μας βοηθά πολύ και αυτό είναι που έχει σημασία»

Φέτος βλέπουμε μία μεγάλη αδυναμία της ΑΕΚ στα αμυντικά χαφ. Είσαι μέσα στο «πρόβλημα. Τι άποψη έχεις;

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα στα αμυντικά χαφ. Η κάθε ομάδα λειτουργεί ως σύνολο αμυντικά και επιθετικά. Είναι συνολική η δουλειά που γίνεται στο γήπεδο. Οπότε δεν θεωρώ ότι υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα»

Επειδή παίζετε στην ίδια θέση με τον Μάκο πιστεύεις οτι μπορεί να εξελιχθεί, διότι βλέπουμε ένα παιδί πολύ τρακαρισμένο από την μέρα που ήρθε;

«Εχει γίνει μία μεγάλη αδικία με τον Μάκο. Από την πρώτη μέρα που ήρθε, περιμένουν όλοι πολλά και υπάρχει αρνητική διάθεση. Είναι νέο παιδί, έχει αρκετή εμπειρία και πολλές παραστάσεις από την προηγούμενη ομάδα του και είναι μέλος της εθνικής ομάδας. Αποτελεί κεφάλαιο για την ΑΕΚ και πρέπει να στηριχθεί. Είναι πολύ καλός παίκτης και θα το δείξει. Θέλει στήριξη»

Η ΑΕΚ μπορεί να επενδύσει στα νεαρά παιδιά που έχει στις τάξεις της; «Είναι αναγκαίο να το κάνει. Υπάρχουν παιδιά στην ΑΕΚ που με τις κατάλληλες ζυμώσεις μπορούν να βοηθήσουν πολύ την ΑΕΚ. Με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα η ΑΕΚ πρέπει να δουλέψει με αυτά τα παιδιά»

O Σκόκο είχε δηλώσει με όλα αυτά που συνέβαιναν στην ΑΕΚ «δυσαρεστημένος». Από τότε έχει βάλει πέντε γκολ. Εσυ που τον ζεις καθημερινά τι πιστεύεις για τον Νάτσο;

«Είναι αλήθεια ότι από τότε που έχει κάνει αυτές τις δηλώσεις είναι ο καλύτερος μας παίκτης στο γήπεδο. Είναι ποιοτικός παίκτης και το αποδεικνύει. Η ΑΕΚ τον χρειάζεται και αυτός μέσα στο γήπεδο δείχνει ότι κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένος είναι»

Πως σχολιάζεις και την δυναμική επιστροφή του Τζιμπούρ;

«Εχει απίστευτα προσόντα αυτό το παιδί. Μπορεί να αγωνιστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αρκεί να μάθε να προσαρμόζεται και να συνεργάζεται με την ομάδα. Από τότε που επέστρεψε το κάνει και είδαμε πως μπορεί να βοηθήσει. Έχει εξαιρετική κίνηση στον χώρο και κρατά την μπάλα με υπέροχο τρόπο. Είναι μεγάλη δύναμη για την ομάδα»

Κεφάλαιο διαιτησία. Η φετινή είναι η χειρότερη διαιτησία που έχεις αντιμετωπίσει ποτέ;

«Εχουν γίνει πάρα πολλά λάθη εις βάρος μας και μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα, μας άφησαν πίσω. Δεν θέλω να αναφερθώ όμως περισσότερο στην διαιτησία»

Φέτος είσαι αρχηγός για πρώτη φορά. Είναι ένας ρόλος που σου ταιριάζει;

«Οι συμπαίκτες μου με επέλεξαν για αυτό τον ρόλο και προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Είναι μεγάλη τιμή και προσπαθώ κάθε φορά να ανταποκριθώ στον ρόλο»

Εφυγαν Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Ριβάλντο και Κυργιάκος. Υπάρχει έλλειμμα προσωπικοτήτων στα αποδυτήρια;

«Εφυγαν σημαντικοί παίκτες εντός και εκτός γηπέδου. Η ΑΕΚ χρειάζεται χρόνο να δέσει ως ομάδα σε όλους τους τομείς. Εχει πολλά νέα πρόσωπα»

Οι ξένοι της ΑΕΚ βγαίνουν προς τα έξω ως «τα κακά παιδιά» της ΑΕΚ. Ποια είναι η άποψη σου;

«Δεν ισχύει αυτό. Υπάρχει μία κοινωνία 30 ατόμων μέσα στα αποδυτήρια και πάντα θα υπάρχουν θέματα και προβλήματα. Παντού γίνονται αυτά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόβλημα για την ομάδα»

Φέτος ατομικά κάνεις μία καλή σεζόν. Έχεις στο μυαλό σου το Μουντιάλ;

«Δεν πιστεύω ότι κάνω καλή σεζόν. Η πορεία της ομάδας δεν μου επιτρέπει να πιστεύω κάτι τέτοιο και κανείς συμπαίκτης μου δεν πρέπει να το πιστεύει αυτό. Οσον αφορά την εθνική, είναι μεγάλη τομή να φοράς αυτήν την φανέλα. Και μεγάλη τιμή επίσης να παίζεις στο Μουντιάλ»

Το καλοκαίρι ανανέωσες και έχεις ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο. Θα κλείσεις την καριέρα σου στην ΑΕΚ;

«Θα ήταν ευχής έργον. Δέθηκα πολλά με αυτήν την ομάδα. Θα το ήθελα πολύ και θα το δείξει ο χρόνος τελικά τι θα γίνει»

Ένα μήνυμα του αρχηγού στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Να ξέρουν όλοι ότι η ΑΕΚ θα βρει τον δρόμο της. Δύο χρόνια έχει νιώσει πολλές πίκρες από εμάς. Να ξέρουν ότι στα πλέι οφ θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε την θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουμε να τους γλυκάνουμε λίγο, σε μία τόσο κακή χρονιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου