Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1440 Ο Γκούτεμπεργκ παρουσιάζει την εφεύρεσή του: Την τυπογραφία.
1918 Μέρα του Κόκκινου Στρατού.
1943 Ιδρύεται η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ).
1944 Ανατίναξη γερμανικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.
1966 Πραγματοποιείται η πρώτη δοκιμαστική τηλεοπτική εκπομπή του ΕΙΡ με δίωρο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει διεθνές δελτίο ειδήσεων, καλλιτεχνικά νέα, ντοκιμαντέρ και παρακολουθείται από χιλιάδες Αθηναίους, οι οποίοι συνωθούνται μπροστά στις προθήκες των καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών, που εκθέτουν δέκτες τηλεοράσεων.
1966 Νέο πραξικόπημα, το 15ο από το 1949, εκδηλώνεται στη Συρία.
1981 Στις 6.20 το απόγευμα, μέσα στην κατάμεστη από βουλευτές και δημοσιογράφους αίθουσα της ισπανικής Βουλής, στο κέντρο της Μαδρίτης, εκδηλώνεται το πραξικόπημα - οπερέτα, όπως αποδείχτηκε, με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη της Πολιτοφυλακής Αντόνιο Τεχέρο, που ανεβαίνει στο βήμα και κολλά το περίστροφό του στον κρόταφο του προέδρου του Κοινοβουλίου. Μετά από λίγες ώρες οι πραξικοπηματίες αντιλαμβάνονται ότι είναι πλήρως απομονωμένοι και παραδίδονται.
1983 Το μικρό επιβατηγό οχηματαγωγό «Χρυσή Αυγή», της εταιρείας Πολέμη, ναυαγεί μεταξύ Εύβοιας και Ανδρου, λόγω της θαλασσοταραχής και της κακής φόρτωσης των οχημάτων που μεταφέρει. Οι 24 από τους 37 επιβάτες και μέλη του πληρώματος χάνουν τη ζωή τους, ενώ οι υπόλοιποι περισυλλέγονται από άλλα σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου