Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ

Με εξαίρεση τις περιόδους 2000-01, 2006-07 και 2008-09, τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της τελευταίας δεκαετίας κρίθηκαν στις λεπτομέρειες των τελευταίων αγωνιστικών, είτε με δύο είτε με τρεις πρωταγωνιστές, αντίστοιχα με το φετινό.
Στο πρωτάθλημα 14ων ομάδων της περιόδου, 2001-02 ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο υπερτερώντας στην ισοβαθμία της ΑΕΚ. Μία ΑΕΚ η οποία, μετά την ήττα στη 18η αγωνιστική από τον Παναθηναϊκό με 2-0, έκανε ένα σερί 6 νικών και έφτασε 2 αγωνιστικές πριν το τέλος στο +3 από τους «ερυθρόλευκους» και στο +6 από τον Παναθηναϊκό. Τα πάντα κρίθηκαν στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, την προτελευταία αγωνιστική, μεταξύ Ολυμπιακού και η ΑΕΚ. Η νίκη με 4-3 έφερε τον Ολυμπιακό πάνω από την Ενωση στην ισοβαθμία και διατήρησε αυτό το προβάδισμα μία εβδομάδα αργότερα με τη νίκη 5-1 επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη. Η ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική είχε συντρίψει 6-2 τον ΠΑΟΚ.

Πανομοιότυπη εξέλιξη είχε και το πρωτάθλημα της περιόδου, 2002-03. Αυτή τη φορά ως φαβορί φαντάζει ο Παναθηναϊκός ο οποίος τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε νικά 1-0 τη Skoda Ξάνθη και αποκτά διαφορά τριών βαθμών από τον Ολυμπιακό ο οποίος μένει στο 0-0 στη Νέα Σμύρνη. Αυτό το +3 διατηρήθηκε μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 στο ντέρμπι των «αιωνίων» στη Ριζούπολη και κατέκτησε δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην ισοβαθμία αφού η τελευταία αγωνιστική ήταν… ως μη γενόμενη (Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-5 και Παναθηναϊκός - Ακράτητος 3-1). H AEK ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ 12 σερί νικών, αλλά δεν πρόλαβε το τρένο του τίτλου, τερματίζοντας 2 βαθμούς πίσω από τους αντιπάλους της.
Την περίοδο 2003-04 ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να πανηγυρίσει μετά από μία μάχη σώμα με σώμα με τον Ολυμπιακό. Οι ισορροπίες άλλαξαν επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος όταν ο πρωτοπόρος, σε εκείνο το σημείο, Ολυμπιακός έχασε 1-0 από την ΑΕΚ στη Ριζούπολη και ο Παναθηναϊκός έφευγε νικητής από τη Νέα Σμύρνη με το ίδιο σκορ. Οι «πράσινοι» πήραν κεφάλι 2 βαθμών και το διατήρησαν μέχρι το φινάλε αφού αμφότεροι έκαναν από 6 νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές και ήρθαν ισόπαλοι (2-2) στο μεταξύ τους ματς τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.
Μεγάλη μάχη μεταξύ των τριών ομάδων του πάλαι ποτέ Π.Ο.Κ. έγινε την περίοδο 2004-05. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην τελική ευθεία ως φαβορί. Την προτελευταία αγωνιστική υποδέχθηκε την ΑΕΚ στην άδεια λόγω τιμωρίας, «Λεωφόρο», έχοντας προβάδισμα ενός βαθμού από τον Ολυμπιακό και δύο από την Ενωση η οποία μία αγωνιστική νωρίτερα είχε ηττηθεί από τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά απώλεσε τις ελπίδες για τον τίτλο. Το 0-0 στο αθηναϊκό ντέρμπι ήρθε…γάντι στον Ολυμπιακό ο οποίος νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο και φεύγοντας νικητής από το Καυτατζόγλειο την τελευταία αγωνιστική στέφθηκε πρωταθλητής με 1 βαθμό διαφορά από τους «πράσινους».
Την περίοδο 2005-06 η τελική διαφορά των τριών βαθμών του πρωταθλητή, Ολυμπιακού από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό διαμορφώθηκε στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές αφού οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξασφαλίσει τον τίτλο από την 27η αγωνιστική.
Τέλος, την περίοδο 2007-08 τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε η ΑΕΚ συντρίβει με 4-0 τον συνδιεκδικητή του τίτλου, Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Η μεταξύ τους διαφορά μειώνεται στους 2 βαθμούς αλλά τίποτα δεν αλλάζει μέχρι το φινάλε καθώς και οι δύο ομάδες πετυχαίνουν νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια, ενώ παράλληλα το CAS επικυρώνει τη βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά το τέλος της σεζόν, αναφορικά με την εκκρεμότητα που υπήρχε με την υπόθεση Βάλνερ.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ CONTRA.GR
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-08 Η ΑΕΚ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου